Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Fotótanfolyam a Hargita Megyei Kulturális Központban

2010.01.20

A Hargita Megyei Kulturális Központ a Munkaügyi Minisztérium által akkreditált fotótanfolyamot indít 2010. február 5-ével kezdődően.

 

A 80 órás képzésre jelentkezhetnek a teljesen kezdők és a gyakorlottabb fotózni vágyók, illetve azok is, akik hosszú ideje fotóznak, de tudásukat szeretnék elmélyíteni. A jelentkezés feltétele, hogy a tanulni vágyók hozzanak magukkal fényképezőgépet.

 

A képzés 5 hétvége alatt zajlik: február 5–7., 12-14., 19–21., 26–28., március 5–7.

Péntekenként 1700-21 00, szombaton és vasárnap 9 00-15 00  között.

 

Az oktatók szakavatott, nemzetközi elismerésekkel díjazott, a fotózást  művészeti fokon gyakorló fotográfusok.

Ádám Gyula csíkszeredai fotográfus a Hargita Megyei Kulturális Központ munkatársa, fotó-videó szakembere, arculattervezője az intézmény programjainak és grafikai szerkesztője kiadványainak. 2002-től kezdődően művészeti vezetője volt a HMKK által szervezett 16 fotótábornak, illetve a fotótáborok anyagából létrehozott kiállításoknak. Fotóművészeti tevékenységét számos kiállítás, népszerű kiadványok és díjak, elismerések jelzik, műfajilag a dokumentarista és etnofotók közé sorolhatók munkái.

2008-ban Magyar Művészetért díjat vehetett át.

 

Erdély Bálint Előd székelyudvarhelyi fotográfus. Kiemelt témái a szocio és az akt, 1999 és 2004 között operatőrként dolgozott. Számos kiállítása volt, és  sok szakmai pályázat díjazottja. Rendszeresen vesz részt fotótáborokban, okatóként diáktáborokban is. Közreműködött több kiadványban. Munkái megtekinthetők a www.exposed.ro honlapon.

 

Molnár Attila szintén csíkszeredai fotográfus, a kolozsvári Képzőművészeti és Design Egyetem doktorandusz diákja, kutatási témája az erdélyi fotográfia története. Alapítója és elnöke az Erdélyi Fotográfiai Múzeumért Egyesületnek, melynek célja létrehozni Erdély fotográfiai múzeumát: régi fényképeket gyűjteni, digitalizálni, archiválni illetve nyilvánossá tenni. Munkái az etnofotó és a dokumentarista műfajokat képviselik. Szintén kiállítások, táborokban való részvételek jellemzik fotográfusi tevékenységét.

 

Veres Nándor Magyarországon született, jelenleg Csíkszeredában él. Hivatásos fotóriporter, a Heti Válasz, a Magyar Demokrata, a Magyar Nemzet lapok külső munkatársa. A HMKK-fotótáborok rendszeres résztvevője, számos kiállításon, kiadványban közreműködik. Nemzetközi versenyeken szerzett díjakat.

 

A  képzés tantárgyai és témái: fotográfiatörténet, az erdélyi fotográfia története, fotótechnika, a fotográfia teremtette műfajok, családi események fotózása, műtermi fotózás, modellek, szabadtéri rendezvények, sajtótájékoztatók fotózása, a legújabb digitális képfeldolgozási programok, HDR- és panorámaképek készítése, képelemzés. 

 

A tanfolyam díja: 800 lej.  Részletfizetés lehetséges! 

 

További információ és jelentkezés: munkanapokon a HMKK székhelyén, Temesvári sugárút  4. szám, telefonon: 0266 315 891, 0746 244 235.