Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Fotópályázat általános és középiskolás diákoknak

2009.11.24

Részvételi feltételek

1.      A fotópályázaton nappali tagozatos általános és középiskolás diákok vehetnek részt szakköri kollekcióval, vagy egyénileg.

2.      A 2009/2010-es tanévre meghirdetett fotópályázatnak ismét három kötelező témája van. A képeket a három beadási határidőre be kell küldeni, amelyek feldolgozása megkezdődik, de zsűrizése csak 2010. május 5-10 között várható.

I.                     Feladat: A fakanál kalandjai. Mi mindenre használhatunk egy a fakanalat, ha éppen nem a rántást kevergetjük vele? Készítsetek olyan felvételeket, amelyeken a fakanál főszereplő, hangsúlyos motívum a kompozícióban. Játékos ötleteket, fantáziadús felvételeket várunk. Beküldési határidő 2009. december 20.

II.                   Feladat: Talányos képek, képrejtvények. A második feladat lehetőséget kínál arra, hogy a megszokott tárgyakat, látványokat most teljesen szokatlan módon ábrázoljuk. Lehetőleg úgy, hogy a kép nézője ne is találja ki azonnal, mit is lát. Közeli képek, szűk képkivágások, szokatlan nézőpontok és a photoshop is segítségünkre lehet a képrejtvények elkészítésében. Beküldési határidő: 2010. március 1.

III.                 Feladat: Az én házi kedvencem! Állatfotók cicákról, kutyákról, s más házkörüli állatokról. Természetes fényben, vaku nélkül fényképezzétek le őket! Az sem baj, ha nem saját modellek szerepelnek a képeken. És persze ennél a feladatnál is fontos a technikai tökéletesség, a képi ötlet, a figyelem felkeltése. Találjatok ki olyan helyszíneket, szituációkat ahol, s amelyben az állatok is jól érzik magukat. Beküldési határidő: 2010. május 1.

3.      A pályázatra csak olyan felvételeket nevezzenek a szerzők, amelyek ebben a tanévben készülnek.

4.      A szakkörök feladatonként 10-10 képet, az egyéni pályázók 4-4 db fekete-fehér vagy színes – DIGITÁLIS képet küldhetnek be kizárólag emailben, vagy CD-n (a CD-t nem küldjük vissza, de megőrizzük egy évig és személyesen átvehetők Budapesten, az I. ker., Corvin tér 8.-ban (előzetes időpont egyeztetés esetén). A beküldött alkotások optimális felbontása: 1500x2102 pixel (vagy a nyomtatási méret beállítása esetén: 13x18 cm). A zsűri által kiállításra javasolt képeket a FÉNYKÉPEZÉS ALAPÍTVÁNY rendeli meg a fotólaborban. Az emailben beküldött JPG kiterjesztésű képek összterjedelme ne haladja meg az 10 Mb-ot; ha ennél nagyobb a tíz kép terjedelme, akkor kéretik több emailhez csatolni azokat. Aki a méretkorlátozást figyelmen kívül hagyja, számítson arra, hogy a levelező szolgáltatók esetleg nem továbbítják a küldeményüket.

5.      A pályaművek file neve a következő adatokat tartalmazza ékezetes betűkkel írva: a pályázó CSALÁDINEVE_KERESZTNEVE_Aképrövidcíme_Anevezésilapszerintisorszáma.JPG

6.      A pályázóknak nevezési lapot kell kitölteni. A nevezési lapon szereplő információk egyezzenek a file névben olvasható felirattal. A nevezési lap 2009. szeptember 20-tól letölthető a www.mafosz.hu oldalról, a fotópályázatok menüpontból. A nevezési lap is beküldhető emailben.

7.      Beküldési cím: fotoselet@gmail.com Figyelem! A pályázatokat fogadó emailes postafiók mérete óriási, de így sem garantálható, hogy az utolsó egy-két napban beküldött több száz fotót fogadni tudja (annak ellenére, hogy a rendezők folyamatosan mentik a beérkező pályaműveket). Ezért nem fogadunk el senkitől sem óvást, vagy reklamációt amiatt, ha egy küldeményt - a postaláda megtelt üzenettel – visszaküld a szolgáltató. A megoldás ugyanis kézenfekvő: már egy-két-három héttel korábban be kell küldeni a pályázatra szánt képeket, amelyek kézbesítéséről ki-ki kérjen automatikus visszaigazolást a szolgáltatótól. Beküldési cím: fotoselet@gmail.com

-          Zsűrizés: 2010. május 10-ig.

-          Értesítés a zsűrizés eredményéről, a nyári diákfotós tábor helyszínéről és időpontjáról: 2010. május 20-ig – kizárólag a Fotósélet elektronikus hírlevélben és a www.mafosz.hu honlapon.

-          Az első kiállítás 2010. október első hétvégéjén nyílik Budapesten az MMIKL fotógalériájában (I. ker., Corvin tér 8.)

-          Az ingyenesen kölcsönözhető fotókiállítás másodbemutatói szerte az országban: 2011. június 30-ig (a kölcsönzési igények bejelenthetők: gyoril@mmikl.hu címen)

A fotópályázattal kapcsolatban további információk kérhetők a Győri Lajostól. Postacím: 1538 Bp., Pf.: 457. Tel.: (1) 225-6033, Fax: (1) 226-6030; e-mail: gyoril@mmikl.hu

A nevezési lap - szakköri és egyéni - letölthető a www.mafosz.hu címről.